Terugblik op de ontmoetingsavond

26 juni 2022 ( 0)

Gisteravond hielden wij onze meet, greet and eat. We kijken terug op een ontzettend fijne avond, waarin wij konden delen over het werk dat wij doen als Lighthouse Ministry. Ook deelden wij hoe het nou écht met ons gaat. Het eerlijke verhaal waarin wij ook de worstelingen benoemden die wij in het afgelopen jaar hebben ervaren. In dit bericht zullen wij kort samenvatten wat wij hebben gedeeld.

Hoe het met ons gaat. Het eerlijke verhaal…

In het afgelopen jaar hebben wij geworsteld. Enorm geworsteld. Met heel veel verschillende dingen. Maar met name met het vinden van een gezonde balans in ons leven. Zoals je weet zijn Kenneth en ik Lighthouse Ministry gestart. Lighthouse bestaat nu iets meer dan 2,5 jaar. Op het moment dat Lighthouse officieel geregistreerd was, werd Jayden voor het eerst in Namibië ziek. Waar de organisatie groeide, ging het met Jayden steeds slechter. Hij overleed. Onze wereld stortte in. Alles werd anders. Wij moesten niet alleen leren leven met het gemis van Jayden maar ook met een totaal andere situatie en een nieuwe ‘ik’. En hoe ga je daar dan goed mee om? De balans in ons leven was even weg. Rouw, ons gezin, het leiden van een organisatie. Het was, en is nog steeds, veel.
Het is voor ons ZO ontzettend bijzonder dat, in de zwaarste periode van ons leven, Lighthouse zo enorm tot bloei kwam. Op dit moment helpen we 120 kinderen en hebben we een prachtig team om ons heen van 20 medewerkers. Soms vraag ik me af: hoe hebben we dit ooit gedaan? En ik weet het antwoord wel: dat was God! Hij zorgde voor ons. Hij voorzag. Dit hadden wij nooit op eigen krachten kunnen doen. Het is bijzonder om te merken hoe God ons gebruikt, juist ook in onze zwakheid.

Altijd aan
Het leiden van een organisatie en het werken met de kinderen geeft ons heel veel energie. We genieten hier van. Maar eerlijk is eerlijk: het is niet niets. Het is intensief. Er wordt veel van ons verwacht. Daarnaast leven wij in een omgeving waar je altijd ‘aan’ staat. Zit je even lekker op de bank? Wordt er aangeklopt met een hulpvraag. Zijn we aan het wandelen met Ezra of gaan we even naar de winkel? Er wordt iets van ons gevraagd. En juist dat, maakt het zo lastig om ook tijd voor jezelf te hebben. Terwijl dat wel heel erg hard nodig is om dit belangrijke werk vol te kunnen houden.

Goed voor onszelf zorgen
Steeds meer ontdekten wij hoe hard we het nodig hebben om even niet ‘aan’ te hoeven staan. Om écht tijd voor onszelf te hebben, zonder de hulpverlener te zijn. Tijd om zelf op te laden. Zodat wij vervolgens ook weer kunnen geven. Zo heb ik (Gerlinda) een sterke behoefte om vaker in Nederland te zijn. Om even écht uit de rol als hulpverlener te zijn en om op te laden, wat in Namibië zelf zoveel moeilijker is. Ik mis familie en vrienden om me heen, die er voor ons waren toen wij door de zwaarste tijden van ons leven gingen. Ik mis het om naar Jaydens grafje te gaan wanneer ik die behoefte heb. In Namibië voel ik me soms alleen in het rouwproces. Rouw wordt er zo anders uitgeleefd. Ook hebben we bijvoorbeeld geen familie om ons heen die even bij kan springen als het even wat minder gaat.
Vroeger had ik deze behoefte om naar Nederland te gaan niet, maar nu wel. We hadden een weekendje weg niet zo hard nodig, maar nu wel. Onze behoeften zijn veranderd en dat is oké. Heel lang heb ik (we) tegen het idee gevochten, want: “kan dat wel als zendeling? En hoe gaan we dat dan betalen? Het leven van giften was een worsteling voor ons.

En die worsteling heeft bijna een jaar geduurd. Nu zijn we op een punt dat we kunnen zeggen: als dit is wat wij nodig hebben om dit belangrijke werk vol te kunnen houden, gaan wij dit doen. En dat voelt goed. Het voelt vrij! En weet je wat het mooie is? God heeft nog altijd voorzien. En wij weten dat Hij dat ook zal doen. God is een goede Vader, die wil dat het goed gaat met Zijn kinderen. Een leven met een goede balans tussen de werkzaamheden van Lighthouse, er zijn voor anderen en genoeg tijd voor onszelf. Dat is waar we voor gaan!

Lighthouse Ministry

En wat betreft Lighthouse. Zoveel dankbaarheid!! Wat gebeuren er mooie dingen bij Lighthouse. Ons werk bestaat o.a uit het leiding geven aan de organisatie, het aansturen van ons team, administratieve taken, praktische taken, fondsen werven, vergaderingen met besturen en het leiderschapsteam etc, huisbezoeken, outreach in de wijk en het toppunt: het werken met de kinderen!
Kijk de filmpjes hieronder om een goede indruk te krijgen van ons werk.

Updates via WhatsApp
Wij hebben trouwens een WhatsApp groep waarin wij regelmatig updates en foto’s delen over ons persoonlijk en Lighthouse. Goed om te weten is dat alleen wij hierin iets kunnen plaatsen en anderen niet kunnen reageren hierop. Wel zo fijn dachten wij.

Dit filmpje volgt één van de gezinnen die wij helpen. De thuissituatie van de kinderen in schrijnend en zo verdrietig. Kinderen staan er alleen voor.
In dit filmpje laten we de verschillende programma’s en projecten zien die Lighthouse aanbiedt.
Een kort filmpje waarin alle programma’s voorbij komen.

Wil je dit bericht delen? Dat kan gemakkelijk hieronder:

Gecategoriseerd in: Lighthouse Ministry, Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit is geen geldig e-mailadres of er is niks ingevuld.

Laatste nieuwsbrieven