Wat wij doen

Benieuwd naar wat wij doen?

Lighthouse Children and Youth Ministry

Kenneth en Gerlinda zijn samen een stichting gestart in de stad Rehoboth. Vanuit hun huis organiseren ze activiteiten voor kinderen en tieners. Deze kinderen groeien op een omgeving met grote armoede. Niet alleen op materieel gebied, maar ook op relationeel gebied. Veel ouders zijn verslaafd, werkeloos, alleenstaand en hebben in de loop der jaren de hoop op een betere toekomst verloren. Deze ouders, en dus ook hun kinderen, zijn bezig te overleven in plaats van te leven.

Kenneth en Gerlinda delen van de liefde die zij van God ontvangen uit aan deze kinderen en tieners. Ze laten ze ervaren dat ze waardevol zijn door tijd en aandacht aan ze te besteden: samen te spelen, te zingen, te eten, Bijbels onderwijs te geven en door verschillende activiteiten.

Sinds 12 maart 2020 is hun project officieel geregistreerd als non-profit organisatie met als naam: “Lighthouse Children and Youth Ministry“.
In het kort ook wel Lighthouse. De organisatie is onderdeel van Jeugd met een Opdracht, maar functioneert wel op zichzelf.

Naschoolse opvang

Van dinsdag t/m vrijdag vangen wij 48 kinderen op die opgroeien in armoede. Dit programma focust zich op de armste van de armsten. Kinderen waarvan de ouders afwezig zijn door overlijden, alcoholverslaving of echt niet de middelen/mogelijkheid hebben om hun kinderen te bieden wat zij nodig hebben. Elke dag is het maar de vraag of deze kinderen thuis wat te eten krijgen.  Na schooltijd komen deze kinderen naar ons voor een warme maaltijd, begeleiding bij hun huiswerk, om te spelen en voor verschillende activiteiten zoals boogschieten, sport & spel, Bijbelse les, knutselen, rekenen en lezen. Ook proberen wij ze praktisch te helpen waar dat mogelijk is.

Sunshine Club

Elke maandag hebben we een programma voor de kinderen van de naschoolse opvang en nog andere kinderen die de hulp ook hard nodig hebben.
Deze middag ziet er als volgt uit: spelen, eten, samen zingen, luisteren naar een Bijbelverhaal en vervolgens in groepen uiteen voor een verwerking. De kinderen die naar dit programma komen, zijn kinderen die wel emotionele aandacht krijgen thuis, maar er is vaak niet te eten en er zijn geen financiën voor schoolspullen. Elke tweede week ontvangen deze kinderen een voedselpakket.

Hostel

Er zijn kinderen in Rehoboth waarvan de thuissituatie zo slecht is, dat het voor hen beter is om ergens anders te wonen. Deze kinderen kwamen eerst bij de naschoolse opvang, maar deze hulp was helaas niet genoeg.
Een hostel is een plek naast de school waar kinderen wonen. Op dit moment hebben wij 18 kinderen die naar hostels gaan. Wij zorgen dat hun hostelgeld betaald wordt, dat ze een schooluniform, tas en materialen hebben en ook krijgen ze elke maand toiletspullen.

Lighthouse Youth

Voor de tieners organiseren wij jeugdmiddagen. Elke maandag komen de tieners einde van de middag naar ons toe. We beginnen met een ice breaker, dit is vaak een spel. Vervolgens hebben we tijd van aanbidding en praten we over een bepaald thema. We sluiten het programma af met een maaltijd.

Young and pregnant

Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereidingen van een programma voor jonge zwangere meiden. Samen zullen we praten over zwangerschap (wat te doen en wat niet te doen) en ook over opvoeding. Op deze manier willen we deze meiden voorbereiden op de komst van hun kindje. We hopen dat dit de meiden helpt om goede keuzes te maken die hun babies ten goede komen. We zijn nog bezig met de voorbereidingen van de lessen, maar helpen op dit moment al wel jonge moeders met een “babypakket” met daarin basis benodigdheden voor de baby (kleertjes, dekentjes, pampers etc). Dit doen we in samenwerking met de organisatie “MommaLuv” uit Nederland. Wij registeren de meiden, en zij zorgen dat de financiën er zijn om een pakket aan te schaffen.

Hope Garden

We zijn op dit moment bezig met de start van een agrarisch project. Dit project heeft de naam Hope Garden. Het is onderdeel van ons toekomstige trainingcentre waar jongeren verschillende vaardigheden kunnen leren.

Bekijk onderstaand filmpjes om een beter beeld te krijgen van wat wij doen:

Laatste nieuwsbrieven