Jayden in het ziekenhuis en de corona situatie in Namibië

24 maart 2020 ( 8)

Jayden in het ziekenhuis

Vorige week zondag (15 maart) is Jayden helaas opgenomen in het ziekenhuis. Hij had koorts, hield z’n melk niet binnen en had overal over zijn lichaam uitslag. Een aantal scans en bloedtesten lieten zien dat Jayden een ontsteking in de longen had. Hier heeft hij een antibiotica voor gehad. Door een medische fout duurde het alleen langer voordat de antibiotica werkte. Ze hebben Jayden toen zuurstof ondersteuning gegeven door middel van ‘high flow’. Na 3 dagen hebben ze hem een medicijn gegeven om hem wat rustiger te maken. Toen hij de volgende dag nog niet wakker was, kwamen ze er achter dat ze hem per ongeluk een overdosis hebben gegeven (lees: 18 keer meer dan wat hij had moeten krijgen). Hij is toen meteen overgeplaatst naar de intensive care. Deze overdosis heeft namelijk zijn longfunctie beïnvloed, waardoor hij meer ondersteuning nodig had voor zijn longen (CPAP). Het heeft 6 dagen geduurd voordat hij weer volledig wakker was. Gisteren werd ontdekt dat hij nog een infectie opgelopen heeft waar hij op dit moment ook een antibiotica voor krijgt.
De afgelopen dagen waren voor ons heel erg pittig. Wat doet het een pijn om ons kleine mannetje zo te zien. De spanning, de gebroken nachten, de onzekerheid, maar ook de moeilijke herinneringen die boven kwamen van vorig jaar. Het feit dat er twee keer een medische fout gemaakt is, is voor ons heel moeilijk. Dit neemt het vertrouwen weg van de zorg hier, ondanks dat we weten dat de zorg over het algemeen wel goed is. We zijn vooral verbaasd dat dit tot 2 keer toe had kunnen gebeuren.

Gelukkig heeft Jayden op dit moment nog maar een klein beetje zuurstof ondersteuning nodig door middel van de ‘high flow’. We kunnen zien dat het nu echt de goede kant op gaat en geloven dat we zeer binnenkort naar huis kunnen.

Zowel emotioneel, fysiek als financieel is deze periode erg pittig voor ons. Wat zullen we blij zijn als we weer thuis zijn. Samen, als gezin. Gelukkig ervaren we in deze periode echt dat God erbij is en ons elke dag de kracht geeft die we nodig hebben. Ook is het zo fijn om te ervaren hoeveel mensen er met ons meeleven en voor ons bidden. Julie gebed is/blijft heel erg welkom!

Corona in Namibië

Terwijl wij onze dagen doorbrengen in het ziekenhuis, begint het corona virus ook in Namibië meer te verspreiden. Inmiddels heeft de overheid strenge maatregelen genomen. Onder andere mogen er geen mensen het land meer in komen. Dit was voor ons heel pittig om te horen. Mijn ouders zouden hier nu geweest zijn. Juist in deze periode was dat zo fijn geweest. Ook stond er veel ander bezoek gepland de komende maanden. Het is echt heel erg jammer dat dit niet door kan gaan, maar helaas is het niet anders. Namibië zal vanaf vrijdag op lock-down gaan. Alle scholen zijn dicht, we mogen niet in groepen bij elkaar komen en ook de meeste winkels gaan dicht. Dit heeft grote gevolgen juist voor de kinderen waar wij mee werken. Zij hebben een mindere weerstand, de hygiëne bij en rondom hun huis is niet goed en ook hebben zij niet de financiën om eten te kopen. Mensen wonen dichter bij elkaar waardoor de kans op verspreiding zeer groot is en de gezondheidszorg is eigenlijk niet klaar voor een grotere uitbraak van het virus. Bid je mee voor deze situatie?

Wij mogen helaas ook geen programma’s meer houden. Natuurlijk willen wij de kinderen wel blijven helpen. Daarom hebben wij er voor gekozen om de kinderen wekelijks een voedselpakket te laten ophalen. Op deze manier kunnen wij er nog wel voor ze zijn.

Wil je dit bericht delen? Dat kan gemakkelijk hieronder:

Gecategoriseerd in: Jayden, Nieuws

8 reacties

 • Dick zegt:
  25 maart 2020 om 06:03

  Heel veel sterkte en zegen toegebeden. Hou vol. Hij laat niet los. Ook Zijn plan met de kleine Jayden en jullie niet.

 • Luppie van den Brink zegt:
  25 maart 2020 om 09:31

  Gerlinda en Kenneth, wat heftig weer allemaal.
  Gelukkig gaat het nu weer beter met Jayden.
  Het coronavirus baart wereldwijd grote zorgen!
  We weten dat we een schuilplaats hebben, waar we kracht en vertrouwen kunnen krijgen. Dat vertrouwen wens ik jullie in deze tijd.
  Een lieve groet voor jullie!

 • Fam. G. Uitslag. 't Harde. zegt:
  25 maart 2020 om 11:10

  We wensen jullie veel Sterkte en Gods Zegen toe voor nu en in de toekomst.
  Hopende en biddend dat het herstel van Jayden door mag zetten. En dat jullie gezond mogen blijven.

 • Wilma v t Hof zegt:
  25 maart 2020 om 11:56

  Weet de woorden bijna niet te vinden voor al het leed in deze wereld.En dan ook voor jullie lieve zoontje .We hebben een Helper groot van Kracht die steeds bereid is te Helpen.

 • Judith zegt:
  25 maart 2020 om 12:18

  Heel veel sterkte voor jullie. Wat moeilijk allemaal!

 • Familie Samson zegt:
  25 maart 2020 om 13:22

  God sterkte en kracht toegewenst in deze moelijke periode! Wat een sterk mannetje hebben jullie!

 • Fam Rietberg- Wielink zegt:
  25 maart 2020 om 21:14

  Tjonge wat een heftige tijd voor jullie, zonder familie, in grote spanning over jullie mooie zoontje.. we bidden voor jullie en hopen dat Jayden weer gezond mag worden! Veel kracht en sterkte toegewenst samen! Bijzonder dat jullie ondanks alles toch in dienst van onze Heer blijven staan, Hij is erbij!

  Hartelijke groet,

 • Roel Venderbos zegt:
  25 maart 2020 om 23:49

  Heel veel sterkte toegebeden! God belooft in de nood bij jullie te zijn, zoals Psalm 91 zegt. En wie weet: misschien verrast Hij jullie weer! Zoals we van je oma op De Voord in Elburg regelmatig gehoord hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit is geen geldig e-mailadres of er is niks ingevuld.

Laatste nieuwsbrieven